OEVOSZ-ról

Létrehozva: 2019.10.28 20:39 | Módosítva: 2019.10.28 20:43

Az Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége vállalkozó orvosok orvosok, egészségügyi szakemberek, rendelők, járó és fekvőbeteg intézmények, és egyéb egészségügyi szolgáltatók munkáját szeretnénk nagyban előrelendíteni.


A hazai egészségügyi szolgáltatói szektor dinamikus átalakulásának egyik eredménye az egészségügyben dolgozó szakemberek munkajogi viszonyának megváltozása. Az évtizedek óta jellemző közalkalmazotti jogviszony mellett mind erőteljesebben tűnik fel a vállalkozói forma. Egyre többen ügyelnek kórházak alvállalkozóiként, működtetnek magánrendelőket, vagy dolgoznak egyszerre több szolgáltatónál szellemi szabadfoglalkozású szakemberekként.


Az orvosok, egészségügyi szakemberek vállalkozása olyan új ismereteket tesz szükségessé, melyekre eddig a közalkalmazotti jogviszony mellett az orvosoknak, szakembereknek nem volt szükségük. Könyvelés, cégalapítás, orvosi felelősség kérdése, pályázatírás, ÁNTSZ ügyintézés, marketing.


Az OEVOSZ megalakításának célja, hogy segítse, támogassa a vállalkozó egészségügyi szakembereket. Egyrészt átadja mindazt a vállalkozásismereti hátteret, ami a sikeres gyógyításhoz a jövőben ugyanúgy szükséges lesz, akár az orvostudomány magas szintű művelése. Másrészt segítse a hatékony érdekérvényesítést hatóságok, finanszírozók felé.


Egyesületünk 2004. szeptember 20-án alakul. Az OEVOSZ az egyesülési jog alapján működő nonprofit szervezet.


Egyesületünk az egészségügy mikro- és kisvállalkozásai számára biztosít vállalkozásismereti hátteret működésükhöz, kiemelten a pénzügy, marketing, jog, minőségügy, ÁNTSZ ügyintézés, pályázatírás, szakhatóságokkal való együttműködés továbbá a könyvelési szaktanácsadás területein.


A vállalkozási ismeretek átadása működésük segítése céljából oktatást, tanácsadást, konferenciákat szervezünk vállalkozó orvosok és más egészségügyi szakemberek részére.


Kérjük, keressen fel minket!

Belépési nyilatkozat
Alapszabály
Az OEVOSZ céljai